Kas:n iltakisoissa kurvailtiin 22. ja 23.5. Tiistain tuomari oli Jarmo Jämsä, keskiviikon Jari Tienhaara. Hyvin vähän oli osallistujia kisoissa. Molemmille koirille oli tarjolla startti per päivä. Eikä sopinut ollenkaan Aavan ohjaamiseen yhden startin kisat... Töiden takia meillä on jäänyt ohjattuja treenejä väliin ja omatoimi treenailu ei onnistu yksin, koska esteet ovat lukkojen takana pinossa. Joten jo etukäteen oli olo, että tuntuma Aavan ohjaamiseen on kadonnut. Ilta oli kuuma, se ei Aavaa haitannut, päinvastoin, Aavalla tuntui kaasu hirttävän. Olin varautunut hieman hitaampaan koiraan, joten ohjauksen ajoitus oli pielessä. Aava räkytti radalla ja rimoja tippui. Ihmettelen miten tulos oli "vain" 15 vp, tosin sillä ei ollut niinkään väliä, olimme ainoat tuloksen saaneet, joten sijoitus tuolla sekoilulla oli 1. Olisipa ollut mukava saada tuohon vauhtiin tehdä vielä useampi rata, sen jälkeen kun kaasun hirttäminen oli tiedossa, vaan ei. Oikeastaan rata alkoi hyvin, mutta tein taas saman virheen, eli karjuin koiran esteestä ohi. Putki meni A-esteen alta ja käskytin Aavaa voimakkaasti, jolloin se tuli minun mukaani kokonaan, pois molemmilta esteiltä. Miten minä voin jatkuvasti tehdä tuota samaa typerää virhettä??? Rupesin tässä miettimään maassa ollutta rimaa, että eihän sitä estettä taidettu mennä edes kahteen kertaan, joten radalla taisi olla edellisen koiran jäljiltä yksi rima valmiiksi maassa. 

Jamilla vastusti kisoissa, päivä oli pitkästä aikaa todella kuuma ja aurinko paistoi, lämmittelyssä jalkakarvoihin oli tarttunut pitkä puutikku, joka painoi koiran ponnistaessa toiseen jalkaan ja Jami ei halunnut hypätä. Olinkin lähdössä kokonaan pois kisoista, osallistumatta kolmosten kisaan, venyttelin jalat läpi ja sattumalta huomasin tikun jalassa. Tikku pois, johan alkoi hyppääminen onnistua. Jami oli radalla tosi hidas, minun mielestä, ei muiden mielestä niinkään. Teki juuri ja juuri ihanneajassa olevan nollatuloksen. Sijoitus oli 2. Serti meni taas nokan edestä muualle... Kuumuuteen on tulossa helpotusta, Jamin karvat ajetaan huomenna pois, ehkä vauhtikin palaa koiraan.

Keskiviikkona Aava kävi jälleen kierroksilla. Kolmannella esteellä tippui rima ja 7. este oli keinu, jonka Aava roikaisi lentokeinuna, stoppasin homman siihen, keinu uusiksi ja suorinta tietä pois radalta. Keinu oli kyllä uudelleen otettuna hyvä. Tulos siis itse otettu hylkäys. Jäi ohjaajalle ja koiralle olo, että uudelleen olisi pitänyt päästä radalle. Jamilla oli jälleen kuuma, keskiviikkona se oli vielä hitaampi. Päivän ratojen aloitus oli keskenään hyvin samanlainen ja Jamihan ei tietenkään käänny esteiden päällä valsseissa kuten Aava, vaan todella huonosti, ohjaaja kuitenkin ohjasi kuten pienempää koiraa ja heti alkuun saatiin "sylivalssista" kosketusvirhe. Ohjaajalle asennevamma virheestä ja siihen yhdistettynä läkähtyvä koira, joten yliaika oli taattu. Puomikin mentiin ravaten. Sija 4. Kertoo todellakin kisojen vähästä osallistujamäärästä ei koirakon "hyvästä" suorituksesta.

Agilitytreenailu on jäänyt vähän paitsioon, ja senhän tosiaan radalla huomasikin. Pk-tottista ollaan treenattu erittäin ahkerasti, kotona ja kentällä. Kentällä ammuttiin jälleen, sehän ei Aavaa hetkauta. Hakuilemassa käytiin isolla porukalla ja kotona treenattiin erikseen ilmaisua.