25.4.
Oulun Koirakerho järjesti 24.4. luennon PK-hausta. Luennoitsijana toimi Heli Niemitalo, aussieihmisiä hänkin. http://apbeat.fi/

Hakukoe lyhyesti:
  • Kokeen kokonaispistemäärä 300p, josta tottis 100p, metsä 200p. Metsän pisteistä henkilöetsintä 170p ja esineet 30p.
  • 3 maalimiestä
  • Alokasluokka 1 umpipiilo ja 2 avopiiloa. Avoin- ja voittajaluokka 2 umpipiiloa ja 1 avopiilo.
  • Alokasluokka metsässä etsintään aikaa 10 min ja radan pituus 100m.
  • Avoinluokka metsässä etsintään aikaa 15 min ja radan pituus 200m.
  • Voittajaluokka metsässä etsintään aikaa 20 min ja radan pituus 300m
26.4. klo 13.30
Tuossa on nyt sitten jäljelle jääneet julkaisut hakuluennon muistiinpanoista ja omasta tajunnanvirrasta. Jäljelle jäi ehkä 1/10 tekstistä. Sain siis asiasta palautetta, että luennolla käytyjä asioita ei saa jakaa luennon ulkopuolelle. Minä en halua kenenkään mieltä pahoittaa ja jos muistiinpanojen julkaiseminen koetaan jotenkin vääräksi, niin kyllä minä ne poistan.

Minä käyn luennoilla oppiakseni asioita, pyrin myös jakamaan oppimiani asioita. Esimerkiksi hyödynnän käymiäni agilitykoulutuksia omille koulutettavilleni. KAS jopa hankkii ja maksaa ulkopuoliset kouluttajat seuran koulutusohjaajia kouluttamaan. Sillä pyritään mahdollistamaan tiedon ja taidon leviäminen seuran jäsenille asti. Kirjoitukseni ei siis ollut kopio luennon materiaaleista vaan tiivistelmä omasta mielestäni tärkeistä luennolla ilmitulleista asioista. Luento koostui pk-haun perusasioista, kirjoittamistani asioista löytyy tietoa netistä, tieto ei vaan välttämättä ole yhden otsikon alla. Luennolla käsitellyistä asioista iso osa oli minulle jo etukäteen tuttua ja osa myös treeneissä testattua. Siksi en kirjoittanut, että jos luennolla mainittiin, ettei kannata käyttää tiettyä koulutusmenetelmää, noudata neuvoa. Vaan kirjoitin että tekniikassa on riskejä. Haen siis luennoilta erilaisia näkökantoja, en absoluuttisia totuuksia. Luennoilta irti saadun asian julkaiseminen koiraharrastusblogeissa on erittäin yleistä. Sen voi todentaa vaikka googlettamalla. Itse olen kokenut toisten blogien luentotiivistelmät hyödyllisiksi ja mielenkiintoisiksi lukea. Olen myös kirjoittanut aiemminkin koulutusten muistiinpanojen perusteella julkaisuja. Niistä on tykätty ja niitä on toivottu lisää. Itse koin luennon sisällön hyväksi ja koin, että asioita voivat hyödyntää myös ystäväni. Sillä vaikka blogini on julkinen, sen lukijamäärät eivät päätä huimaa, lukijat koostuvat lähinnä treenikavereistani ja ystävistäni.

Vanha kuva, Aavan sukulaisia. Notte (sisko), Stella (siskopuoli), Aava, Jasmi (emä) ja Nekku (sisko).