Viikonloppuna käytiin agilitykisoissa molempien koirien kanssa, kisat tuomaroi Heidi Viitaniemi. Kisoihin valmistautuminen meni ihan plörinäksi, eipä minulla sitten pelkkää kuumetta ollutkaan vaan jouduin tiistaina sairaalaan. Joten treeneihin ei päästy, eikä pystytty edes lenkkeilemään. Perjantai-iltana käytiin pikaisesti ottamassa hallilla kontakteja ja pujottelua.

Lauantaina Aavan eka rata meni aika huonosti, tai siis mentiin kyllä siihen suuntaan mihin pitikin, mutta matkalla tippui 2 rimaa, muurinpalikat ja renkaankin Aava hyppäsi väärästä välistä. Kisathan oli ratsastusmaneesissa, joten veikkaan, että Aava ei oikein osannut arvioida ensimmäisellä radalla ponnistusta oikein tuolla pohjalla. Tulos A-kisa 20vp/sija 4, aika  -2,44s. B-kisassa tippui yksi rima käännöksessä ja se oli ihan minun vika. Pujottelussa tuli virhe, jota aloin korjaamaan ja Aava lähti pujottelemaan taaksepäin, joten hylkyhän siitä tuli, mutta otin radan loppuun ja muualla ei tullut virheitä. Tämä rata oli jo paljon sujuvampi, renkaankin Aava meni oikein ja muurinpalat pysyi paikoillaan . Tulos B-kisa hyl. Kolmosten A-kisan rata oli tosi mukava, siinä oli alussa tiukempaa pyöritystä aidoilla, A:lla ja A:n alta menevällä putkella. Tämän kohdan jälkeen radalla oli sujuvia linjoja, joilla koiran sai antaa edetä. Tulos A-kisa 0/sija 2, aika -4,05s! B-kisan rata oli hyppäri, kämmäsin ihan perusasiassa, koiran kääntämisessä aidalla. En kääntänyt Jamia ennen aitaa, joten Jami hyppäsi pitkälle ja kun käskytin se kääntyi ja hyppäsi aidan takaisin. Otin radan loppuun ja se olisi ollut muuten nolla. Arvatkaa harmittaako! Tulos B-kisa hyl.

Sunnuntaina Aavan ensimmäisellä radalla minä tein virheen, kun tein ennakoivaa valssia ja jarrutin/käänsin Aavaa liikaa ja se tuli esteestä ohi. Toinen virhe tuli, kun en jarruttanut Aavaa keinulle ja se tuli sille hirveällä vauhdilla ja teki lentokeinun. Nämä virheet johtuu täysin siitä, että minulla menee radalla sekaisin se, että kumpaa koiraa olen ohjaamassa. Jamin keinu on hidas, joten sitä ei saa jarruttaa ja Jamia pitää myös kääntää aika voimakkaasti. Tulos C-kisa 10vp/sija 3, aika -5,30s. D-kisassa oli pujottelu aika hankalasti ja siinähän meilläkin tuli virhe, myös yksi rima tippui. Muuten rata oli sujuva. Tulos D-kisa 10vp/sija 1, aika -8,13s! Virheistä huolimatta näillä meidän tuloksilla oli ihan hyvillä sijoilla. Ykkösten radat oli mielestäni hieman hankalampia kuin yleensä. Kaikissa säkäluokissa ykkösten A-, B-, C- ja D-kisoissa yhteensä tuli yksi luva, eli virheetön rata, joka oli ihanneajan sisällä. Jamin C-kisa meni sujuvasti. Tulos C-kisa 0/sija 4, aika -5,09s. D-kisan rata oli ihana, koiran sai antaa edetä ja rata loppui tosi pitkään suoraan. Tein ihan typerän virheen puomin ja putken välillä. Minun piti vaihtaa puolta Jamin ollessa putkessa ja kiirehdin tässä niin, että Jami ei ollut mennyt vielä putkeen ja meinasin kiilata sen väärään päähän putkea. Jami kuitenkin kääntyi takaisin, mutta tästä tuli kielto. Tulos D-kisa 5vp/sija 8, aika -7,17s. Aika on reilusti alle ihanneajan vaikka Jami teki ylimääräisen mutkan. Kyllä harmittaa tuo oma virhe, tuolta radalta olisi tullut varmasti tosi nopea nolla.

Aavan pentuesuunnitelmat on edenneet. Aavahan on sijoituksessa minulla Kennel Kia-Rinasta. Aavaa yritetäänkin ilmeisesti astuttaa jo seuraavaan juoksuun eli aika pian. Uros on Sentikki Patriot.