Koulu vie niin paljon aikaa tällä hetkellä, että jää kaikki syvällisemmät selostukset kirjoittamatta. Treenailtu ollaan usempaa lajia.

Agility: Aavan kanssa käydään edelleen torstaisin Activen valmennusryhmässä. Treenit on tekniikkapainotteisia ja usein aika haastavia, mutta sujuvat hyvin. Samoja harjoituksia pyrin hyödyntämään Jamin kanssa itsenäisesti treenatessa. Syysloma vietettiin Helsingissä, molempien koirien kanssa käytiin treenailemassa agilitya Sporttikoirahallilla sekä Ojangon koiraurheilukeskuksessa. Aavan kanssa kisattiin Kassin kisoissa 6.11. Hyllyteltiin kolme rataa. Hylyt johtui minun aivan hukassa olleesta ajoituksesta. Aava menikin todella paljon lujempaa kuin normaalisti ja minä olin koko ajan jäljessä. Aava luikastelee Activen keinonurmipohjalla ja kisat oli ratsastusmaneesissa erilaisella pohjalla, tämä saattoi ainakin olla syynä huimaan vauhtieroon. Mutta pujottelut ja kontaktit meni vauhdista huolimatta virheittä. Mukavaa että Aava alkaa saada varmuutta ja vauhtia radoille. OKK:n kisoissa mentiin kolme starttia, eka radalla oli taas ohjaajan ajoitus pielessä ja koira meni ihan mihin sattuun. Kaksi muuta rataa meni hyvin, mutta molemmilla radoilla tuli pujottelusta 5vp. Radat oli pujottelun korjailusta huolimatta alle ihanneajan ja sijoitukset olivat 6 ja 7. Jamin vuoro oli kisata seuraavana päivänä. Hyppäri hyl, koira meni putken väärään päähän. En löytänyt tutustumisvaiheessa kyseiseen kohtaan oikein sujuvaa ohjausta ja jotain piti radalla yrittää. Toinen rata oli nolla ja alle ihanneajan, sija 5, osallistujia 44. Kolmannella radalla Jami hyppäsi puomin nousukontaktin yli ja olisin halunnut korjata sen, mutta tuomari ei tätä sallinut, joten lähdettiin kesken pois.

MEJÄ: Tehtiin yksi jälki, jonka Aava meni ensin "koesääntöjen" mukaan. Jamilla ajettiin sama jälki mielenvirkistykseksi.

Haku: Hakuiltiin Raahessa Jamin, Aavan, Oivan ja Urhon kera. Aava meni kivasti pitkän tauon jälkeen, kolme ukkoa etsi, viimeiselle annettiin apuja. Jamilla oli intoa valtavasti, sitä haukuteltiinkin maalimiehillä. Ukot oli valmiiksi piilossa.

Paimennus: Käytiin Kiimingissä paimentamassa, nyt sujui paremmin kuin viime kerralla. Eka kiekalla Aava rauhoitteli tilannetta syömällä sontaa, toka kiekalla Aavalla tehtiin poispäinajoa ja kuljetuksia. Saatiin siirtää lampaat laitumelta talliin, hienosti meni. Lopuksi siirrettiin lampaita karsinasta käytävälle ja ulos ja samaa takaisin päin. Aava innostui siitä tosi paljon.