Maanantaina 27.12. oltiin Oulun koirakerhon agilityn tehokurssilla. Kouluttajana oli Johanna Broström ja aiheena tekniikkarata sekä irtoaminen. Aikaa oli 1,5 h/ryhmä, joten meillähän vierähti siellä sitten 3h + verkat. Alla minun tyylikäs powerpointilla tehty versio radasta. ;) Mittasuhteet voi heittää.

Menin siis molempien koirien kanssa samoja harjoituksia. Ensin mentiin tuota numeroversiota ja sai ohjata läheltä esteitä. Toisella kierroksella oli tarkoitus saada koira irtoamaan pussille, niin että ohjaaja menee aidan (este 15) oikealta puolelta. Aavan kanssa en kokeillut tätä vielä, mutta Jamin kanssa kyllä. Toinen vastaava harjoitus tehtiin kasilta ysille, niin että ohjaajan ja koiran väliin jäi pujottelu. Koiria autettiin jättämällä palkka/lelu ysin taakse ja tekemällä vekitys/(leijeröinti?) seiskalla, joka siis käänsi koiraa kasille ja ysille. Aavalle tehtiin tämä lelun kanssa pätkissä ja hyvin tyttö hoksas. Jamille yhdistettiin sitten tämä pätkä myös koko rataan, niin että ohjasin ysin ja kympin pujottelun oikealta puolelta. Hienostihan se meni, vaikka siellä oli vielä putkenkin väärä pää houkuttimena. Loppusuora oli yllättävän vaikea, koska esteet eivät olleet linjassa. Jaminkin kanssa piti muutamaan kertaan kokeilla loppua, että se saatiin sujuvaksi ja koira hakemaan esteet mutta silti irtoamaan "maaliin". Apuohjaaja oli maalissa lelun kanssa. Aavalle siirrettiin esteet enemmän linjaan, koska harjoitus oli meille vielä liian vaikea. Aava nimittäin lähti melkoisella vauhdilla ja sitten jäi 15 este välistä, tai jos yritti keretä Aavan edelle mentiin suoran alkupäästä esteen ohi.

 

Toisena ratana mentiin tuota kirjainversiota.Koira heitettiin C:lle ja C:ltä D:lle mentiin sylkkärin kautta. D:ltä koira kuljetettiin takaakierrolle ja esteen edessä tehtiin pakkovalssi ja koira ohjattiin vasemmalla kädellä kohti putken päätä ohjaajan jäädessä putken taakse. Koira vedettiin oikealla kädellä putken sisään. G:lle pakkovalssi. J-putkelle koira ohjattiin joko ottamalla se vastakkaiseen käteen tai kääntämällä oikea olkapää ja käsivarsi selvästi ohi väärästä päästä kohti putken tavoiteltua päätä. Keppejän lopussa oli apuohjaaja vedättämässä koiraa palkalla/lelulla.