Vuodatuksen blogipohjat on kyllä rumia, blogspotin pohjat on paljon hienompia.no

Viikonloppuna meidän seura eli KAS järjesti agilitykisat. Lauantaina kisasivat kolmoset, ilmoitin Jamin yhteen starttiin. Kävin ennen pääsiäistä ottamassa itsenäisesti matalilla rimoilla pari pätkää. Torstaina käytiin omissa treeneissä, joissa myös oli rimat alempana. Sopivasti Seppo Savikko oli tehnyt ensimmäisestä kisaradasta 18 esteen lämmittelypätkän. Tutustumisessa rata ei vaikuttanut meidän tyyliseltä, mutta rata meni hyvin. Ainut virhe tuli keinun ylösmenolta, en jarruttanut siihen, koska tarkoitus oli ottaa etumatkaa ja silloin Jamilla on riskinä jäädä jarruttelemaan/kiikkumaan keinulle. Virhe tuli, mutta aina ei voi varmistella. Jami vaikutti olevan kunnossa, se on tärkeintä.

Sunnuntaina ensin talkoilin ykkösissä, eniten taisi koko päivänä jännittää riman nosto esteelle, joka mentiin kahteen kertaan. Kyllä hirvitti, että joku tykki pudottaa riman ja minä oon siellä tiellä riman kanssa pyllistelemässä. Olin ilmoittanut Aavan kahdelle agilityradalle. Radat oli mukavia, tosin eka radalla oli vaikeampi pujotteluun meno ja pujottelusta kääntyminen. Tuomarin mielestä eka rata oli vaikeampi, joten siinä oli rimat matalemmalla. Eka radalla pudotutin riman, käänsin Aavaa valssissa tiukasti, yritin vekittämällä seuraavan aidan takana saada paremman linjan kepeille. Pujotteluun meno meni kyllä hyvin, pujottelusta käännyttiin 90 astetta, enkä mennyt keppien päähän valssaamaan vaan jäin vähän Aavan taakse, Aavan vauhti hidastui, mutta Aava pujotteli kuitenkin loppuun asti. Radalla Aava teki lentokeinun, siis antiloppikeinun, siltä se näytti, kun se päästä lennähti. Ihan selvästi sekoitti esteen puomiin. Keinun jälkeinen rima tippui, kun ohjaus sekosi. Kyseisellä sekoilulla sai 15 vp yhteensä ja sijan 3. Seuraava rata olikin sitten HIENO. Tosi sujuva nollarata, reilusti alle ihanneajan ja voittohan sillä irtosi. Tosi mukavaa oli, kun tuomari sanoi palkintojenjaossa, että se rata oli oikeasti hieno, hieno ja hallittu. Kyseinen rata oli tuomarin mielestä helpompi, joten rimat olivat korkeammalla. Tällä kertaa keinukin sujui hyvin. Yhden valssin aikana onnistuin heilauttamaan hiukset suuhuni ja yritin epätoivoisesti huudella koiralle "puffia" eli siis seuraavaa estettä, pussia. Pitää varmaan alkaa letittämään hiukset kisoihin tai leikata osa pois, kerta riskinä on näköjään hiusten latvoihin tukehtuminen kesken radan...

Aavan kanssa käytiin KAS:n kentällä treenailemassa BH-koetta varten. Alussa Aava nousi paikallamakuusta kun toista koiraa huudettiin Aavan suunnasta luoksetuloon. Tosin Aavan vieressä ollut toinenkin koira nousi. Kielsin, tämän jälkeen Aava ei enää noussut. Muuten treenit sujui hyvin. Syötteen mökkireissulla oli mukavaa, kuudesta koirasta 2 nuorinta urosta meinasi olla Aavasta vähän liian kiinnostuneita, ilmeisesti vielä vanhat juoksun tuoksut meni pojille nokkiin. Aava nostettiin aina yöksi parvelle turvaan nukkumaan. Mökillä treenailu jäi suunniteltua vähemmäksi, koska siellä ei ollutkaan kantohanget. Ilmaisua otettiin Aavalle kerran.

Aavan tytär Ruska (Kia-Rina Reggae Ok) kävi Vaasan näyttelyssä pyörähtämässä junioriluokassa. Kahdesta palohälytyksestä huolimatta, kehäänki asti olivat päässeet, tuloksena ERI, SA, PN3 ja vara-serti.