Aavalle on nyt sitten aloitettu pk-haun rullailmaisun opettaminen, juurikin mainituilla joululahjaksi saamillani kumiletkun pätkillä. Marika neuvoi joululomalla, miten rullailmaisua voi opettaa ketjuttamalla. Tehtiin ensin osiota, jossa Aava kytketään ja lähetetään maalimiehen luo näytölle. Näytöllä Aava menee maahan ja saa ruokarasian palkaksi. Seuraava vaihe oli, että koira on maalimiehen luona ja saa maalimieheltä irtorullan, koira tuo irtorullan ohjaajalle, ohjaaja kytkee koiran, lähettää näytölle ja koira menee maalimiehen luona maahan ja saa maalimieheltä palkan. Tässä vaiheessa me siis ollaan Aavan kanssa menossa. Joululomalla kerettiin treenailla ilmaisua useampaan kertaan.

Jamin kanssa tehtiin haukkuilmaisua. Maalimies innosti kytkettyä koiraa lelun kanssa ja meni noin 20 metrin päähän kyykkyyn. Koira lähetettiin maalimiehen luo ja ensimmäisestä haukusta koiralle lensi lelu. Taidettiin aluksi käyttää haukkumiseen käskyä ja sen sai jättää nopeaa pois. Tehtiin joululomalla myös parit etsintätreenit, Aavalla siis ei ole siellä vielä ilmaisua ollenkaan. Jamia haukuteltiin metsässäkin. Molemmilla koirilla riitti into maalimiesten etsimiseen vaikka lunta oli paikoin melko reilusti.

Mustissä&Mirrissä oli joulun jälkeen huskyvaljaat tarjouksessa ja nyt löytyi Aavallekkin sopivat. Olen aikaisemmin kokeillut Aavalle kaksia erilaisia huskyvaljaita, mutta kummatkaan eivät oikein istuneet. Olen käyttänyt huskyvaljaita koirilla juoksulenkeillä. Lomalla kokeilin vedättää koirilla tyhjää pulkkaa ja pulkkaa myös painon kanssa. Siis useamman kerran vedätin. Huskyvaljaita käytettäessä kytkennän vetovälineeseen tulee ilmeisesti tulla ylemmässä, joten pitää vielä tutkailla kytkentävaihtoehtoja ja erilaisia pulkkia/kelkkoja. Ostin koirille kaksiosaisen joustoremmin. Siis sellaisen jossa on keskellä metallirengas, josta lähtee kaksi erillistä joustoremmiä, siis yksi per koira. Tuohon renkaaseen laitoin tavallisen narun kiinni ja tämän remmin kytkin sitten pulkan naruun.

Kevätkaudelle Kassilta löytyi vetäjä kilpa 2-tason ryhmälle, joten pitkästä aikaa Jamikin pääsee ohjattuihin agilitytreeneihin. Ekat treenit oli eilen ja mentiin noin 22 esteen rataa, aiheena oli irtoaminen. Kivat treenit. Jami oli aivan onnessaan, kun se hoksasi, että Aava jääkin lämmittelyn jälkeen autoon odottamaan ja Jami itse pääsee touhuamaan. Treenejä vetää Birgitta Santaniemi. Hän kisaa aika epätyypillisellä agilityrodulla, leonbergeillä. Kerrankin kouluttaja, jolla on kokemusta isojen koirien ohjaamisesta, ymmärtää ettei tuollaiset Jamin tyyliset koirat käänny sujuvasti joka pienestä raosta tai osu luonnostaan kontaktipinnoille.

Tänään käytiin Activen möllikisoissa humputtelemassa sekä möllien, että kilpailevien rata. Aavalla tuli nolla mölliradalta, ihanneaika alittui 14,56s. Muuten sujuva rata, paitsi tein yhden valssin ihan liian myöhään ja Aava meinasi mennä ohi esteestä. Jamille tuli mölliradalta 10vp, rytmitin huonosti, joten Jami jarrutti ja tuli esteiden välistä. Ylimääräisistä mutkista huolimatta Jamin aika oli 8,03s alle ihanneajan. Jami meni ihan erilailla kuin eilisissä treeneissä, saattoi vaikuttaa sekin, että Kassin hallilla on maapohja ja Activen hallilla tekonurmimatto. Kilpailevien radalla tein melkoisen suorituksen... Onnistuin ohjaamaan kaksi erilaista koiraa, ihan erilaisilla tavoilla samalle väärälle putkelle! Toki sinne päätyi hyvin monta muutakin koiraa. Aavan rata oli muuten ihan sujuva, tosin olin jälleen myöhässä, en kerennyt pujottelussa ollenkaan sinne minne piti, mutta onneksi koira pelasti tilanteen. Toisestakaan myöhästymisestä ei seurannut virheitä, mutta tiesin, että olin ollut myöhässä koska Aava äänteli radalla. Aava sai hepulikohtauksia lämmittelyssä ja yritti jatkuvasti saada minua leikkimään, kisathan oli Aavan treenihallilla ja Aavan agilitytreeneissä on edelleen joulutauko meneillään. Jamia ohjasin kilpailevienkin radalla huonosti, koska se meni putken sijasta puomille, jota ei todellakaan normaalisti tapahdu, joten ohjauksen täytyi olla aivan pielessä. Hylyistä huolimatta mieli oli hyvä, ihania innokkaita yhteistyökykyisiä koiria nuo meidän Jami ja Aava.  Pitäisi aina muistaa, että tuollaisia asioita ei saisi pitää itsestäänselvyytenä.