Aavalle on tullut nyt selkeitä kantavan nartun "oireita". Maha on kasvanut huomattavasti, karvaa lähtee, tissit ovat kasvaneet ja niistä tulee maitoa, Aava on myös väsyneempi. Aavahan saattaa yksin ollessaan tutkia taskuja ja keittiön nurkkia, että olisiko johonkin unohtunut jotain syötävää. No nyt tuo käytös on kyllä pahentunut tosi paljon, kyllä häipyy leipäpussit ja muut ruuat pöytien kulmilta koirien ollessa yksin kotona. Ruoka on vaihdettu penturuokaan, joka menee paremmin alas kuin aikaisempi ruoka, mutta aikaisin aamulla ei uusi ruokakaan meinaa maistua. Painoa on kertynyt lisää ja Aava painaa tällä hetkellä noin 24 kg. Tänään jätimme pk-tottiksenkin väliin ja hakuryhmästäkin jäätiin pois, koska raskaus alkaa olemaan jo niin pitkällä. Eli perseelleen meni sitten tämän kesän hakuilut, eihän me päästy kertaakaan hakuporukan mukaan, ensin eivät työvuorot passanneet, sitten tuli helteet ja nyt onkin jo myöhäistä. Aava lähtee Jaanan luo Tyrnävälle 27.6.

Ollaan käyty Aavan kanssa maanantaisin Raahen Koirakerhon pk-tottiksessa. Treenit on kyllä mennyt kivasti. Ammutta on muistaakseni joka kerralla ja Aava ei välitä mitään. Seuraaminen on ollut hyvää ja liikkeestä istumiset myös hienoja. Paikallamakuutakin on otettu aika paljon. Pitäis vaan kehitellä joku vinkki Aavalle liikkeestä istumisen ja liikkeestä maahanmenon erottamiseen. Pientä sekaannusta on ollut huomattavissa.

Jamilla on erittäin tyylikäs kesätukka, jonka itse sille taiteilin. Lyhyt siitä tuli ja hieman koloinenkin... Jamikin on ollut mukana tottiksessa, tosin sen kanssa olen treenannut vähemmän aikaa, koska se pääsee muihin hommiin enemmän kuin Aava. Käytiin agilityepiksissä kolmen radan verran. Eka radalla tippui yksi rima, kun halusin testata käännöskohtaan persjättöä, jonka teinkin sitten liian myöhään. Toka radalla otin puomin uudelleen, että sain paremman ylösmenokontaktin, mutta ei sen radan poispäinkäännötkään oikein sujuneet, pujotteluun taisi olla hankalahko avokulman aloitus, joka meni hyvin. Vika radalla tuli hyl, kun olin niin jäljessä, etten kerennyt pukkaamaan Jamia esteen oikealle puolelle, mutta tässä sitten hienolla poispäinkäännöllä tuli hylky. Eli voin päätellä ehkä oman ohjaukseni hieman kusevan noissa poispäinkäännöissä... Mentiin keskiviikkona agilitytreeneihin kun ryhmässä oli tilaa, pari helpohkoa pätkää tehtiin. Otin A:n kontakteille toistoja ja halusin kokeilla ohjausta niin, että en aina päästä Jamia menemään edelle. No ei sujunut kovinkaan sujuvasti, mutta pitää kokeilla uusiakin juttuja, että voi kehittyä. Kassin hallilla käytiin treenailemassa omatoimisesti, tiukempia käännöksiä ja vaikeampia pujottelun aloituksia harjoittelin Jamin kanssa. Jami nyt vaan sattuu olemaan niin hieno, se kyllä tekee ja osaa, kunhan minä olisin ajoissa ja selkeä ohjaaja. Vepepäivä peruttiin vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Oisin niin halunnut mennä vepeileen Jamin kanssa. Pitänee Aavan lähdettyä Jaanalle käydä Jamin kanssa kahdestaan "vepeileen", voidaan harjoitella ihan omia kuvioita. Tyyliä "rantautuneet valaat" yms.