Aava synnytti 7.7. seitsemän pentua. Neljä narttua, joista kolme on black tricoloreja ja yksi red tricolor sekä kolme urosta, jotka ovat kaikki red tricoloreja. Pennut painoivat 345-430g. Häntiä on ilmeisesti lyhyttä, puolipitkää ja pitkää.

(Kuva Jaana Rauhio)

Jamin kanssa ei olla treenailtu, Jami nimittäin ontui toista etujalkaa muutamana päivänä. Lähinnä kyllä asfaltilla, joten epäilen ennemmin sen aristaneen anturaa, mutten kuitenkaan löytänyt mitään haavaa tms. Nyt se ei enää onnu ja ollaankin lenkkeilty paremmilla pohjlla eli pururadalla ja metsäpoluilla. Pari kertaa ollaan myös testattu synttärilahjaksi saamaani juoksuvyötä ja siihen olevaa joustoremmiä. Juoksuvyö siis laitetaan vatsan ympärille, siihen kiinnitetään joustoremmi, joka kytketään koiralla oleviin huskyvaljaisiin ja koira juoksee "ohjaajan" edellä.

(Synttäreistä puheenollen, sain läppärin lahjaksi, jossa oli valmiina selaimena Internet Explorer. Kirjoitin pari päivää sitten pitkän blogin päivityksen mejäkurssista ja aloin esikatselemaan valmista tekstiä ja TADAA! Exploreri hävitti tekstin taivaan tuuliin. Nyt ei kyllä yhtään motivoi kirjoittaa tekstiä uudelleen...)