Keskiviikkona käytiin Eläinlääkäriasema Akuutissa rokottamassa Jami. Samalla eläinlääkäri tarkasti molemmat koirat ja Jamin patin. Eläinlääkäri sanoi, että patti ei ole ihon alla vaan ihossa, eli se todennäköisesti on joku rauhaseen liittyvä "vika". Eläinlääkäri ei ottanut patista näytettä, koska koira ei reagoi patin puristeluun mitenkään ja koska patti on kiinteä ja pieni. Ohjeeksi tuli seurata pattia ja jos se kasvaa tms. niin sitten se poistetaan. Aavalle varasin 27.1. silmä-, kyynär-, lonkka- ja selkätarkastuksen.

Keskiviikkona illalla oli vielä Vietin agilitytreenit molemmille koirille.

Aavan kanssa treenit meni ihan kivasti, tosin koska sitä on lähiaikoina palkattu paljon kontakteilta, Aava yritti mennä putkien sijasta kontakteille. Eli pitää siis muistaa palkata koiraa paljon muuallakin. Putkelle numero 11, piti muistaa ohjata koira käsi alhaalla työntäen, että koira oppii tunnistamaan helpommin mennäänkö A:lle vai putkelle. Ykköseltä pujottelulle mentäessä piti ohjata koiraa käsi lähellä kehoa, että koira tietää mennä lähellä ohjaajaa, sama homma kutoselta seiskalle. Jamin kanssa treenit meni aluksi perseelleen, se kuumui eikä kuunnellut ja alkoi varastamaan kontakteilta. Lelun vaihto ruokaan, käskyttäminen vahvemmaksi, oma ohjaus selkeämmäksi ja koira kunnolla haltuun. Tämä auttoi. Kontakteja vahvistin myös remmissä ja tein harhautuksia kontaktipinnoille. Palkkasin myös ylösnousukontakteilta ja rauhoitin koiraa sen ollessa oikeassa paikassa. Pitäisi yrittää olla johdonmukaisempi.

 

 
Kajaanin kisojen tulokset oli tullut nettiin. Jamin tulos AV 10,40s ja RV10. Sija yhdeksän. Selityshän lukee tuolla aikaisemmassa kirjoituksessa... Aavalla myös sija yhdeksän, RV 10, AV -6,10s. Eli siis hitaalla keskeneräisellä pujottelulla ja hitaalla puomilla, jossa koira siis kääntyi katsomaan "hiillostavaa" tuomaria ja hidasteli, sekä yhdellä ylimääräisellä kaarteella, me mentiin silti -6,10 sekunttia alle ihanneajan!