Tiistaina oli toinen osa agilityn tehokurssia. Vetäjänä oli Reetta Rounaja. Alla taas taiteilijan oma näkemys radasta... 3=keinu. 7=A ja 9=rengas.

 

Kakkoselle tehtiin ensin twisti, eli vasurilla ja askeleella koira ohjataan esteen taakse, oikealla se vedetään esteestä yli, itse ollaan jo poistutta koiran tieltä pois ja vaihdetaan takaisin vasen käsi ja lähdetään kohti keinua. Twistissä ei käännytä koiraa kohti, jottei sitä jarruteta. Tai vaihtoehtoisesti mentiin kakkosen taakse keskelle ja lähelle estettä valmiiksi, merkattiin vasemmalla kädellä esteen vasen siiveke, ohjattiin oikealla kädellä koira esteen yli ja vaihdettiin jälleen vasen käsi ja mentiin keinulle. Tämä oli helppo harjoitus, sekä Jamille, että Aavalle.

Keinulta tavoitteena oli saada koira irtoamaan neloselle, niin että ohjaaja pystyi itse jäämään putken etupuolelle. Pitkä vakaa käsiliike ja askel kohti aitaa ja sitten lähdettiin liikkumaan kohti putken päätä. Pakkovalssilla koira putkeen. Aavaa autettiin ensin kerran lelulla ja sitten se jo oivalsi helposti mikä oli ideana. Aava tosin irtoili kurssin aikana vähän liikaakin ja vääriin paikkoihin, joten tämä harjoitus sopi hyvin Aavan päivän teemaan... ;) Jami tuli ensin putken yli ja vähän töksäytellen meni aidalle, laitettiin sitten lelu valmiiksi kerran ja johan alkoi sujua. Jamin kanssa ne omat ohjausvirheet näkyy, kun esim. tuossa harjoituksessa se pysähtyi tai kääntyi minun väärien ohjausliikkeiden mukana.

Seuraava jippo oli aidat 12, 13 ja putki 14. Koira heitettiin aidan taakse oikealla kädellä ja otettiin päällejuoksuna vasemmalla kädellä ohjaajaa kohti ja taas ohjattiin oikealla kädellä seuraavan aidan taakse. Jalkojen tuli olla koko ajan menosuuntaan. Putkeen koira kuljetettiin. Kämmäilin urakalla tuossa putkeen viennissä, unohtelin mitä piti tehdä, tuijottelin väärää päätä ja kumartelin. Vaan päällejuoksu sujui molemmilta koirilta ja jopa minulta. Toinen vaihtoehto oli edetä pujottelussa koiran edelle aidan ponnistuspuolelle valssaamaan, vaihtaa aitojen välistä puolta melkein yhtä aikaa koiran kanssa ja ohjata oikealla kädellä koira aidan yli. Tässä taas sitten kuljettiin koira suorinta tietä putkeen.

Esteellä 15 pyöritettiin koira ohjaajan mukana vasemman aidan siivekkeen ympäri. Tai ohjattiin vasemmalla kädellä koira esteen toiselle puolelle, oikealla aidan yli ja jaakotettiin koira ohjaajan vasemmalle puolelle. Tässä piti muistaa lähteä hyvissä ajoin etenemään seuraavalle esteelle. Molemmissa tekniikoissa tuli koira ottaa hyvin mukaan putkesta.

Aava suoritti kaikki jipot hyvin ja vaikeimmaksi kohdaksi osoittautui A:lta lähtö suoralle. Jos kontaktin varmisti, jäi ohjaaja jälkeen ja koira meni mihin sattuun. Tai jos ohjaaja irtosi A:lta suoralle, tuli alastulokontaktista epävarma. Vein sitten lelun palkaksi A:lle, joka vahvisti oikeaa kontaktin suoritustapaa ja otin suoran erillisenä. Pitää tuollaisissa kohdissa alkaa käyttämään makupala-alustaa, niin että Aava vapautetaan sinne suoraan eteenpäin ja sitten vasta pyydetään koira kääntymään suoralle. Tosi mukava ja hyödyllinen kurssi oli.

 

Lähinpä sitten tuon treenin jälkeen vielä Vietin mölliagilitykisoihin. Niinkuin tuossa kolmessa tunnissa ei olisi ollut jo tarpeeksi treeniä. Osallistuttiin vain toiseen rataan, joka oli promöllit. Nollaradat, tarkkoja aikoja en tiedä. Jamilla nopein aika, mutta sehän kisaa jo kolmosissa, joten Jami sai vain lohdutuspalkinnon. No Aavalla ja Lillillä oli sitten sama aika, joten aussietytöt oli jaetulla ykkössijalla. Rata tuossa.