Tänään tuli Anu Lappalaisen röntgenlausunto. "Selkänikamien lukumäärä, asento ja muoto ovat normaalit. Normaali lanne-ristiluuliitos." Eli selkä on nyt sitten virallisesti todettu terveeksi!

Perjantaina oli Vietin mölliagilitykisat. Ensimmäinen rata oli mölleille, mentiin kisan ulkopuolisina. Radalla oli pussi, putkia ja aitoja. Koirille virheettömät radat. Itse tosin unohdin Aavan kanssa radan ja ohjasin sen välissä kahdelle väärälle aidalle... Jamin kohdalla jo sitten muistin radan. Toinen rata oli promölleille, siinä olikin sitten mukana A ja keinu. A:n alla oli myös putkia, joten vähän oli laitettu jo "jippojakin" rataan. Molemmille tuli nollat, Aavalle nopeampi aika kuin Jamille. Sijat oli 1. ja 2.

Maanantaina treenailin koirien kanssa agilityä ennen treenien vetovuoroa. Otin kontakteja, rengasta, pujottelua, pöytää. Ainakin noita. Aava meinas välillä hypellä renkaan välistä. Palkkasin oikeasta hypysty ja väärästä välistä hypätessä sanoin: "ei". Aavastahan tämä oli sitten jotain ihan kauheaa. Tämä aussieneitonen on niin erilainen kuin nuo aikaisemmat minun koirani. HIEMAN pehmeämpi kaveri. Veinkin treenien jälkeen Jamin sisälle ja jäin tottistelemaan Aavan kanssa pihalle, että pääsin palkkaamaan sitä paljon. Hienosti kyllä teki liikkeitä, seuraaminen oli tosi kivaa. Pitäis täyskäännöstä opettaa bh-koetta varten. Muut liikkeet meneekin jo melko hyvin. Aava on aikaisemmin tehnyt todella hienoja liikkeestä maahanmenoja ja kun aloin myöhemmin ottamaan liikkeestä istumista, tarjosikin Aava maahanmenoa. No nyt se sitten istuu jo liikkeestä hyvin, koska sitä on otettu paljon. Maahanmenoharjoittelu taas on ollut tauolla. No nythän se sitten tarjosi istumista maahanmenon sijasta. Mutta eiköhän tuo muistu taas mieleen, kun vähän kertailee.

Tänään oli ohjatut KAS:n treenit. Vaikeahkot oli. Kontaktien alla putkia, putken suu A:n pintojen lähellä. Tiukkoja käännöksiä. Jamin kanssa meni hyvin. Vinkkejä sain tiukempiin käännöksiin. Puomin alastulokontaktille Jami pysähteli väärän kohtaan, pitää treenailla sitä niin, että irtoaa ite sivulle ja palkka on koiralla edessä ja se pääsee ensin palkalle ja sitten jatkaa minun suuntaan. Rata alkoi renkaalla, Aava osui oikeaan kohtaan hyvin. Aava sai kehuja tiukoista käännöksistä. Aava on nyt taas uudessa oppimisvaiheessa. Kontakteihin on tullut todella paljon lisää vauhtia, mutta tänään alastulojen yli olis loikattu. Eli niinkuin oppiminen usein etenee, saattaa aikaisemmin hyvin opittu asia heikentyä välissä kun toinen asia paranee.