Käytiin perjantaina ottamassa pikatreenit agilityä kisoja varten. Jamin kanssa otettiin lyhyehköä rataa, joka päättyi kontaktiesteeseen. Aavan kanssa ei ollut tarkoitus tehdä mitään, mutta koska se oli niin innoissaan, otin sen kanssa putkea ja tosi matalilla rimoilla olevia aitoja. Aava tosin sitten itse saatuaan pallon palkaksi hyppeli minun luo korkeilla rimoilla olevien aitojen kautta. Joten ilmeisesti Aavan mielestä agilityn treenailua olisi vielä voinut jatkaa, mutta itse en ole uskaltanut riskeerata astutettua koiraa.

Viime viikonloppuna käytiin Kajaanissa agilitykisoissa ja siskolla kyläilemässä. Saaliiksi saatiin 2xhyl ja yliaikanolla(sija 2). Luulin nollaradalla ottaneeni hylyn astumalla puomin yli ja puomin jälkeen rata olikin aika sähellystä. vimeo.com/24382040 Radat on videoituna. Kerrankin oli apujoukkoja kisoissa mukana. Teamin tunnisti vauvan puklaamista vaatteista. Kerkesin se minäkin saada juuri ennen lähtöä vauvan puklut housuille ja vaihtovaatteita ei ollut mukana.  Jamin hylätty hyppäri löytyy vimeosta vimeo.com/24381137. Tuo rata on sujuva, hylky tulee siitä kun en otakkaan vastaista kättä ajoissa mukaan, niin että saisin Jamin vedettyä esteiden välistä, joten se hyppää yhden aidan väärältä puolelta. Loppusuora menee mukavasti, tuollakin kisoissa näki paljon sitä, että ohjaaja pilasi radan, jäämällä loppusuoralla vaan huutelemaan eteen-käskyä ja koira kääntyilee katsomaan taaksepäin samalla pudotellen rimoja tai ajautumalla ohi esteestä. Itse tein lopun niin, että heitin Jamin takaakierrolle ja lähdin juoksemaan loppusuoraa. Riskinä siinä oli se, että Jami ei osukkaan takaakierron jälkeisille esteille vaan menee ohi. Mutta hyvin suora kuitenkin onnistui.   B-kisassa vedän Jamin pois pituudelta ja se kerkeää käydä A:lla, joten hylky siitä. Otin radalla puomin uudelleen, koska Jami vain juoksee puomille, ei siitä kontaktivirhettä olisi tullut, mutta olipahan hyvä mahdollisuus korjata "virhe". Aava oli kisojen ajan kiharoiden kanssa siskon kotona. 

Aava on syönyt huonosti astutusreissusta lähtien. Ensin se söi hitaasti, nyt se jättää välillä kokonaan syömättä. Kuulemma aika yleistä kantavilla koirilla, eli tuosta ainakin voisi päätellä astutuksen onnistuneen. Varasin paimennusleirin syksylle ja mh-luonnekuvaukseenkin yritän saada Aavalle paikkaa.

Käytiin maanantaina pk-tottiksessa. Aavan kanssa harjoiteltiin seuraamista, liikkeestä istumista ja paikallamakuuta. Kentällä ammuttiinkin, kerran Aava kääntyi kattomaan äänen suuntaan, mutta ei säikkynyt ja jatkoi tekemistä. Jamin kanssa käytiin kentällä ottamassa seuraamista ja luoksetuloa.