Menin Kajaaniin asti kisoihin 9.6., olin edeltävän yön töissä ja nukuin yhden tunnin ennen kisoja. En suosittele... En meinannut millään oppia ratoja, lisäksi otin lämmittelyssä pujottelua kolme kertaa väärin, joka kerta palkaten. Vielä samasta suuntaa mistä B-kisassa mennään pujotteluun, radalla sitten näkeekin, etten uskalla viedä Aavaa tarpeeksi pujottelun alkupäähän asti.
Maxi2 A-kisa 5vp/sija 1 https://vimeo.com/43753467.
Maxi2 B-kisa hyl https://vimeo.com/43753468.

Seuraavana päivänä ohjaajakin oli jo vähän paremmin mukana touhussa.
Maxi2 C-kisa hyl htps://vimeo.com/43770210.
Maxi2 D-kisa 5vp/sija 3 https://vimeo.com/43769412.



Aavan agilityn tämän hetkiset miinukset:
A) Kontaktiesteet, koiran tekniikka on ollut nopea tasainen juoksu esteen päähän ja pysähdys, nyt se on loikka esteelle ja kesken kaiken muutos raville/kävelyyn ja epämääräinen pysähdys.
B) Koira ei irtoa kunnolla,  vaan odottelee ohjaajaa liika, koiran nopea vauhti ei tule radoilla esille.
C) Kisaradalla kuumuminen ja räkyttäminen, ohjausteho huononee, koirasta tulee huolimaton.
D) Liian tiiviit hypyt.
E) Hitaahko pujottelu, ohjaaja ei pysty irtoamaan kunnolla.

Korjaustoimet:
A) Apukouluttajalla etupalkka, koiran hetsaus palkalle, ohjaaja jättäytyy taakse tai sivulle, nopea palkkaus.
B) Apukouluttaja palkkaa, etupalkka, irtoamisharjoitukset kuten pitkät suorat, takaaohjaamisharjoitukset.
C) Hmm... Peliseis kisatilanteessa? Käytöstä ei tule treeneissä esille, joten vaikea korjata. Toki varmempi ohjaus kisoissa ja esteillä lämmittely vähentää varmasti tuota käytöstä.
D) Hyppytekniikkaharjoituksia.
E) Jälleen apukouluttaja, etupalkka, ohjurit, hetsaus. Ohjaaja jättäytyy eri kohtiin, koiran epäonnistumisen mahdollisuus poistetaan ohjureilla.

Syyt käytökselle:
A) Treenauksen vähyys. Hyvin vähän on tehty ohjausta niin, että ohjaaja on takana tai sivulla. Koiraa on todennäköisesti vapautettu välillä väärästä kohtaan, joten 2on20ff-paikasta on tullut epäselvä.
B) Harjoitukset jääneet tekemättä. Irtoamisharjoituksia on tehty tosi vähän. Eli asiaa ei ole opetettu koiralle, koira ei tiedä, että se saa juosta ohjaajasta ohi.
C) Ohjaajan jännittäminen, ohjaajan epävarmuus, treenien vähyys.
D) En todellakaan tiedä?
E) Liian aikaisin kisoihin, liian aikaisin kepit radalla, vääränlainen alkuopetus, itsenäisyyteen olisi pitänyt pyrkiä alusta asti ja virheiden mahdollisuus olisi pitänyt poistaa ohjureilla/verkoilla, ei takana hidastavalla remmillä.