27.3. Jamille kolmosista 2xhyl ja hyppäriltä vitonen+vähän yliaikaa. Hyppärin vitonen tuli kiellosta. Jäin koirasta jälkeen ja Jami meinasi ajautua väärälle puolelle estettä, siitä kielto ja siitä sitä aikaakin kertyi. Eipä oikein ole hirveänä muistikuvia noista radoista enää tässä vaiheessa.

9.4. Aavalle 2xhyl. Eka radalla Aava lähti pinkomaan kauheaa vauhtia ja kerkesi hypätä renkaan sivusta ja painella muurille. Siitä siis hylätty. En ottanut rataa loppuun, koska halusin ottaa renkaan uudelleen oikeasta välistä. Toisella radalla sateli rimoja alas ja rengas meni jälleen väärin ja jälleen Aava kerkesi ennen korjausta painella seuraavalle esteelle. No otin silläkin radalla renkaan uudelleen. Radat tuntui jo tutustumisvaiheessa vaikeilta, yhtäkään luvaa ei tullut kummassakaan kisassa missään säkäluokassa. Jamille A-kisasta nolla ja hieman yliaikaa. Aika kovassa seurassa tultiin kolmanneksi. Otin pari kohtaa varman päälle ja näissä kohdissa olisi voinut antaa koiran mennä suorempaan ja näin säästää aikaa. B-kisasta hylätty. Hylätty tuli aitahässäkässä missä Jami meinasi ensin ajautua väärälle esteelle ja sitä korjatessani jouduin ihan eri kohtaan mitä olin suunnitellut ja Jami hyppäsi väärän aidan. Mutta rata oli muuten varsin sujuva.

10.4. C-kisasta Aavalle hylätty. Kämmäilin jo alussa ja oli lähellä ettei Aava mennyt väärälle esteelle, kun jätin sen oman onnensa nojaan. A-esteen jälkeen oli mutkaputki joka mentiin kahteen kertaan, enkä muistanut kumpaan päähän piti mennä ja Aava kiltisti kääntyili mun mukana ja poimi sitten toisen pään. Joka oli väärä. D-kisasta Aavalle vitosella voitto. Yksi rima tippui esteeltä joka oli ennen pujottelua. Varmistelin pujotteluun menoa ja taisin olla osittain Aavan tiellä, joten veikkaan, että rima tuli siksi alas. Muuten meno oli varsin sujuvaa. Jamille C-kisasta hylätty. Komeasti bongas aidan takana olevan putken, vaikka olin selin siihen ja yritin käännyttää Jamia. Olisi pitänyt ottaa koira jo aiemmin haltuun. D-kisasta vitonen. Sijoitusta en tiedä, mutta veikkaan, että kymmenen parhaan joukossa. Rata meni hyvin ja oli kohtuu vaikea ja vitonen tuli loppusuoralta puomin nousukontaktilta. Kyllä harmittaa kontaktivirhe.

Tämän päivän kisojen plussat :

  • Aava suoritti renkaan oikein.
  • Aavan radoilla oli 4 kontaktiestettä/rata, kontakteilta ei tullut virheitä.
  • Aavan pujottelut virheittä ja todella hieno pujottelun aloitus kovasta vauhdista ilman ohjaajan apua.
  • Lähetin Jamin kaukaa putkeen niin, että se poimi putken vaikka minun ja koiran väliin jäi pujottelu.
  • Jamin D-kisan monimutkaiset kohdat sujuivat virheittä.

 

Treenattavaa:

  • Jamin puomin kontaktit.
  • Jamille putkien ohituksia joka suunnasta.
  • Aavalle rengasta ja muuria. Muuria varsinkin käännöksissä.
  • Aavan pujotteluun vauhtia.
  • Ohjaajalle käännösten ohjauksiin vauhtia, varsinkin valsseihin.

Kävin Active Dogin koulutuksessa Kassin kouluttajille. Paljon sain uutta oppia, pitää kirjoittaa kurssista selostus sitten kun on aikaa.