Aloitettiin tiistaina agilityn treenaaminen uudessa seurassa KAS ry:llä. Jamin ryhmän vetäjänä on Piiu Hassinen ja Aavan ryhmän vetäjänä on Heidi Annala. Vastineeksi vedän itse treenejä maanantaisin kilpa 1-tasoiselle ryhmälle. Itelle jäi ensimmäisistä treeneistä lähinnä paskan maku suuhun. Koska Jamin ryhmää oli siirretty, joten koirien treenit menivät puoli tuntia päällekkäin ja Aavan ryhmän aikaa oli lisätty, koska koiria olikin ryhmään laitettu kuusi. Ehdotin Aavan ryhmän jakamista kahteen eri ryhmään ja toivotaan, että se onnistuisi. Ei oikein huvita pakkasilla treenata niin, että ensin treenataan oma koira, odotetaan viiden koiran treenaukset, treenataan oma koira uudelleen, odotetaan jälleen viiden koiran treenaukset. Kun voisi treenata lyhyemmässä ajassa oman, odottaa kahden koiran treenit, treenata jälleen oman jne. KAS ry:llä pakkasraja on -20C ja hallissahan ei ole mitään lämmitystä.

Jamin treeneissä otettiin kepeille lähetystä eri kulmista putken ollessa hämäyksenä. Palkka oli keppien päässä. Ensin yhden aidan takaa ja sitten aitoja lisättiin. Puomia kerkesin ottaa muutaman kerran ja pitikin jo lähteä toiselle puolelle hallia Aavan treeneihin... Aavan treenit meni perseelleen. Tai siis kyllähän me tuo koko rata tehtiin kohtuu sujuvasti, mutta omasta mielestä sinne jäi turhia kaarteita ja töksähteleviä kohtia. Tosin olin itse jo tuosta treenijärjestelystä johtuen sen verran vittuuntunut, että koira alkoi vaan liikkua hitaammin ja hitaammin. Myöhemmin hoksasin, että olin palkannutkin koiraa tosi vähän.

Aavan treeni:

Jamin treeni:

 

Vietin treeneissä käytiin tänään, Jamillekkin oli treenit. Onneksi nämä treenit onnistuivat tosi hyvin ja jäi huomattavasti mukavampi mieli kuin eilisestä. Aamulla tuskailin, että miksi menin ilmoittamaan Aavan Kajaaniin virallisiin agilitykisoihin, mutta nyt alkaa olemaan jo vähän iloisempi mieli asian suhteen. Käydään kokeilemassa kerran kisoja. Aavalla on muutenkin kuun lopussa lonkka- ja kyynärkuvaukset, joista tulee 28 vrk:n doping-varoaika.