KASsin Jamin treeniryhmästä jäikin yksi koira pois, joten Aava pääsi Jamin kanssa samaan ryhmään. JEE! Tosi mahtavaa, koska tuossa ryhmässä on 3. luokan koiria, joten treenit on hieman haastavampia ja kouluttaja on kokenut. Ensimmäinen treeni:

Viidennellä esteellä minulla oli ongelmia käsien kanssa, joka kyllä sitten näkyi koirien liikeradoissa. Koirat menivät väärälle puolelle estettä tai liikkeestä tuli nykivää. Putkeen vedot onnistui molemmilla. Ohjatessa piti siis mennä putkien väliin, ei saanut ohjata pujottelun puolelta. Aavan kanssa lopetin radan pujottelulle, jonka päässä oli palkka. Pujottelu sujui hienosti! Jamin pujotellessa irtaannuin esteestä kauemmas. Ahtaan tilan vuoksi pujottelussa tuli samalla harjoiteltua seinää kohti etenemistä. Olipa mukava yllätys, että Aavan kans voi jo tehdä tuollaisiakin pätkiä.

Toinen treeni:

Tässä treenissä piti myös pujottelusta päästä irtoamaan itse, että pääsi lähettämään koiran kolmosella ja jäämään ohjaamaan nelosputken ja pujottelun väliin. Aavalla otin pujottelun erillisenä, koska Aavaa ei kannata jättää vielä yksin pujottelemaan. Putkihässäkkä sujui Aavalla aluksi paremmin kuin Jamilla. Jami tarjosi taas useita reittivaihtoehtoja. Aavalle vaikeita on tuollaiset kohdat kuten neloselta vitosella siirtyminen, koska Aava tulee putkesta kaarella ja helposti jatkaa samalla linjalla liikkumista. Mutta tuossa pystyi joko ottamaan Aavan kunnolla putkesta mukaan, tai käskyttämään Aavan ollessa putkessa, jolloin Aava tiesi kääntyä oikeaan suuntaan. Eka vaihtoehto on sellainen varmisteleva, mutta jos suora olisi pidempi, jäisi ohjaaja mahdollisesti koirasta jälkeen.