Meidän agilitytreenit peruttiin kahdelta viimeiseltä tiistailta. Jälleen. Kävin maanantaina ennen treenien vetoa kokeilemassa omilla koirilla asioita, joita aioin opettaa treeneissä. Tosin jouduin vähän soveltamaan, koska isokenttä oli varattu.  Treenailin lävistäjällä menevän vinoittaisten esteiden suoran jälkeen koiran kääntämistä vasemmalle. Vaihtoehtoina kokeilin suoran alkuun valssia ja persjättöä, suoran loppuun takaaleikkausta. Takaaleikkaus oli sujuvin. Tosin pikkukentälle ei saanut niin pitkää suoraa kuin oli tarkoitus. Putken pimeän kulmankin jouduin laittamaan eri kohtaan. Tiistaina menin hallille, koska en muistanut, että treenit oli peruttu. Harjoittelin jaakotusta siten, että aitojen takana oli houkuttimena "väärä" putki. Hyvin onnistui jaakotukset molemmilta.

Tottisteltu ollaan myös ja tallilla pyöritty. Tänään otin lenkin yhteydessä pyörätiellä seuraamista ja luoksetuloa. Aavan seuraaminen alkaa vaikuttamaan jo melko hyvältä. Tosin bh-koe siirtyy pentujen myötä varmaankin syksyyn, jos ei ensi vuodelle. Aussieleirikin jää väliin ja yhdistyksen luonnetesti. Oon niin oottanut, että lumet sulaa ja pääsis MEJÄä treenaan ja hakuileen, mutta Aavan osalta nämä on nyt sitten tauolla. Aavan juoksun pitäisi nimittäin alkaa huhtikuussa, eli pennut syntyy kesäkuussa ja Aavahan on pentujen kanssa sitten sen kahdeksan viikkoa. Aava lähtee kasvattajalle pari viikkoa ennen pentujen syntymää. Aava varmasti pärjää siellä, mutta me ei täällä kotona pärjätä ilman koiraa, joka istuu ikkunalaudalla, heittelee meitä muita pallolla ja mönkii yön aikana sänkyyn.

Sunnuntaina käytiin kasvattajalla mutka. Aava pääsi juoksemaan äitinsä Jasmin, siskopuolen Millan ja hoidossa olleen vanhemman aussienartun kanssa, pari mitteliäkin oli paikalla.