Lauantaina 14.1. korkattiin agilityn kisakausi käyntiin. Saldona Jamille 10 vp, sija 4. Puomin alastulolta tuli kontaktivirhe ja itse käänsin koiran liian aikaisin mutkaputkella ja siitä tuli kielto. Ainoastaan 4 koirakkoa sai tuloksen. Aavan kanssa oli jälleen kiva ja sujuva rata. Kepeiltä tuli samanlainen virhe, kuin aikaisemminkin, keppien lopussa Aava alkoi varomaan ja katsomaan minua. Siitä tuli sitten vitonen, sija 3. Tuomarina kisoissa oli Ritva Herrala ja radat olivat minun mieleen. Tuomari oli todella ystävällinen ja antoi vielä palkintojenjaossa vinkkejä pujotteluun. Treeneissä tein nyt pujottelua niin, että ohjasin Aavan pujottelun alkuun ja lähdin juoksemaan eteenpäin seuraavan esteen taakse. Aava pujotteli oikein, hieman hidasti lopussa, mutta ei todellakaan samallalailla kuin kisoissa. Eli minä "ahdistan" sitä pujottelussa.

Activen harjoituskisoista on Aavan möllirata videoituna, siis se nollarata, jossa tein valssin myöhässä. www.youtube.com/watch

Sunnuntaille olin ilmoittanut Aavan näyttelyyn, enkä kyllä tiedä miksi... Edellisenä päivänä olin seuraamassa kiharakarvaisia noutajia. Kävin ennen arvostelun alkamista kiertelemässä ja melkein ensimmäisenä vastaan tuli kehällinen vaappuvia ja rohisevia englanninbulldoggeja. Sen verran alkoi ahdistamaan, että mietin jätänkö koko Aavan näyttelyn väliin. TV:ssä näytetään Hauskat kotivideot-sarjassa tai jossain vastaavassa, videota englanninbulldogista joka rönöttää takaosansa päällä ja raapii mahaansa etujalallaan. "Hahahahhaa"... Hauskaa varmaan siihen asti kunnes tajuaa, että koira tekee niin siksi, koska ei pysty takajalallansa raapimaan mahaa. No kuitenkin, aussiekehä oli sunnuntaina, tuomarina oli Ligita Zake Latviasta. Aava sai "arvosanaksi" erittäin hyvän. Arvostelu: Correct type. Enough well-balanced. Feminine head strong enough. Could have stronger topline. Broad & deep body. A bit long in loin. Correctly angulated in front, could have more behind. Stands & moves close behind. Nice temperament. Oma suomennos: Oikeanlainen tyyppi. Tarpeeksi tasapainoinen(?). Feminiininen pää, tarpeeksi vahva.  Saisi olla vahvempi ylälinja. Leveä ja syvä runko. Hieman pitkä lanne. Oikein kulmautunut edestä, saisi olla lisää kulmauksia takana. Seisoo ja liikkuu takaa ahtaasti. Hieno luonne.

Aava ja siskontyttö Emmi tamminäyttelyssä. Emmistä näyttelyt taisi olla melko unettavaa touhua.